Moikka!

Viikko sitten päättyi vihdoin 3 kuukauden urakka. Viimeisellä viikolla ei paljon asiakkaita hotellilla ollut joten oli aika hiljaista eikä juurikaan hiki töissä tullut. Kovasti on muutoksia kaikkien työkuvioissa, monen pitää opetella joko englantia tai saksaa ja osan jotka ovat toimiston puolella , lähinnä myynnissä, pitää myös opetella kuinka ollaan respassa. Ihmiset oli kovin kiireisiä. Tuntuu että kaikilla on ihan liikaa töitä. Ja remontti jatkuu kauheella kiireellä.

Ensimmäinen remontoitu kerros avattiin asiakkaille viikonloppuna (8.6.) ja netistä voi katella kuvia, aika siistit huoneet nyt. Ja varmaankin kun koko remppa on ohi, hinnat pikkasen nousee!

Mulla oli myös arviointi ennen kun lopetin hommat ja sain pelkkää positiivista palautetta , mikä tuntui hyvältä. Ja pyysin myös työtodistuksen, mikä oli loistava!! Eli kaikki meni hyvin. Suosittelen kaikille , jos vaan tilaisuus tulee, kannattaa lähteä ulkomaille harjotteluun.

Nyt harjottelun jälkeen päätin pitää vähän lomaa. Viime viikolla olin tutustumassa Tokajn viinialueeseen. Oli todella kaunis paikka ja hyvää viiniä. Oli sen verran pieni paikka, joten olin vaan 1 päivän ja seuraavana aamuna starttasin matkaan kohti Miskolcia. Olin jo etukäteen suunnitellut meneväni luolakylpylään, siispä piti etsiä Tourinfo, ja kysellä vähän neuvoja. Siellä olikin mukava yllätys, yksi naisista puhui sujuvaa suomea. Oli kyllä unkarilainen, mutta oli opiskellut kielen. Tuntui mukavalta puhua omaa kieltä pitkästä aikaa. Egerissä en ole suomalaisia nähnyt kuin silloin alkuaikana kun tulin. Siinä vierähtikin tovi kun kaikkia mukavia haasteltiin mutta sain myös hyvät neuvot ja soittivat myös hotellin mulle. Mukava kokemus.

Lähdin sitten matkaan kohti Miskolc-Tapolcaa. Matkaa oli n. 5 km ja sen menin paikallisbussilla. Paikalla majoituin hotelli Fortunaan ja lähdin melkein heti kylpylään. Se oli kyllä upea paikka, lukuisia altaita luolan sisällä ja myös ulkona. Viihdyin siellä yli 2 tuntia ja sen jälkeen maistui kylmä olut ja ruoka. Illalla uni tuli aivan nopeasti. Hotellia piti vanhempi pariskunta ja he olivat aivan innoissaan kun menin. Olin heidän ensimmäinen suomalainen asiakas!!Rouva puhui englantia ja mies vain unkaria, mutta juteltiin paljon ja sain heiltä hyviä vinkkejä minne voi mennä.

Seuraavana aamuna lähdin taas matkaan. Menin bussilla Miskolcin keskustaan, siellä vaihto ratikkaan. Olin menossa paikkaan mistä lähtisi metsäjuna Lillafurediin. Se oli semmonen parin avovaunun vanha juna joka meni osittain asutuksen keskellä alkumatkan ja sitten mestässä. Huikeat näkymät kun saavuttiin perille kylään. Oli mukava kokemus.

Oli mukava olla muutama päivä poissa Egeristä ja nähdä vähän muutakin. Tarkoitus olisi pikkasen reissata lähipaikoissa ja sitten, ikävä kyllä, on palattava kotiin.

Helteisiä tervisiä, täällä lämpötilat hipoo +40 astetta.....kyllä tarkenee ;-)