Nyt on sitten juhlat koululla juhlittu eilen. Mukana oli koulun oppilaat n. 500 ja kutsuvieraina suurlähettiläs, Egerin pormestari ja arkkipiispa. Koululaiset esitti erilaisia musiikkiesityksiä, ja oppilaat jotka olivat olleet Suomessa vierailulla, pitivät esityksen mitä olivat tehneet ja nähneet ja missä olivat olleet, opettajat piti puheita, myös suurlähettiläs piti puheen ja kaikkien yllätykseksi, unkariksi. Hän sai hurjat aplodit, koska kaikki olivat niin yllättyneitä siitä että puhe oli unkariksi ja niin hyvä että kaikki saivat siitä selvää. Myös pormestari ja arkkipiispa pitivät puheen. Aiheina puheessa oli tietysti Suomen ja Unkarin välinen yhteistyö ja ystävyys.

Tilaisuuden jälkeen osa oppilaista  (n.20) sai kysyä kysymyksiä suurlähettiläältä ja heillä olikin hyviä kysymyksiä. He halusivat tietää mitä hän tykkää Unkarista, mikä paikka on ollut tähän asti mieluisin, mitä hän kaipaa Suomesta, mikä on mieluisin ruoka Unkarissa, onko mahdollista lähteä Unkarista opiskelemaan Suomeen jne. Suurlähettiläs vastasi kaikkiin kysymyksiin ja kertoi vähän enemmin heille Suomesta.

Sain myös itse kätellä hänen kanssaan ja jutella hetken. Hän oli kovin kiinnostunut miksi valitsin juuri Unkarin työharjoittelupaikaksi ja kuinka olen viihtynyt.

Tilaisuus oli mukava. Paikalla oli paljon valokuvaajia, hotellin porukan kanssa juteltiin tänään että mahdanko olla paikallisissa lehdissä myös koska istuin aivan suurlahettilään takana juhlissa, saas nähdä,

Työviikko hotellilla on sujunu ihan mukavasti. Alkuviikolla tuli koululaisryhmä Ruotsista luokkaretkelle ja sain puhua myös ruotsia....Ryhmä oli vaan yhden yön, jatkoivat matkaa Budapestiin mm. shoppailemaan, sanoivat tytöt. Huomenna tulossa paljon porukkaa, hotelli on taas kerran ihan täynnä. Respassa on sujunu tosi hyvin. Olen taas oppinu unkarin kieltä jonkun verran lisää, mutta on se vaikeeta. Mutta niin on heidän mielestään suomikin, olen yrittäny opettaa heille joitakin sanoja ja lauseita. Olen sanonu että koska mun pitää opetella heidän kieltään , heidän täytyy myös opetalla suomea ;.).

Olen kotiutunu tänne tosi hyvin. Nyt alkaa kesä pikku hiljaa tulla joten viikonloppuna aion lähteä vähän reissuun lähikyliin kun on vapaata. Seuraavaan kertaan.....